Euroopan psykologian kongressin yhteydessä Prahassa pidettiin psykologien rauhan ja sosiaalisen vastuun -järjestöjen kansainvälisen verkoston (IntPSR) perustamiskokous, jonka puheenjohtajana toimi Tuomo Tikkanen Psykologiliitosta amerikkalaisen Psychologists for Social Responsibility:n puheenjohtajan Anthony J Marsellan sairastuttua äkillisesti. Suomen PSV esittäytyi tilaisuudessa, lisäksi amerikkalaisen PsySR:in entinen pj Richard Wagner esitteli järjestön toimintaa. Myös saksalaisen Forum Friedenpsychologie:n toimintaa esiteltiin. Esityksiä oli kuulemassa 20 maan edustajia. Jatkossa verkostoon saattaa siis liittyä myös muiden maiden edustajia. PSV:n toiminta ja sadutus-menetelmä herätti kiinnostusta.

747673.jpg   747610.jpg

Richard Wagner esittelee PsySR:in toimintaa.    Ferdinand esittelee PSV:n toimintaa.

747677.jpg   747705.jpg

Forum Friedenpsychologien toimintaa esittelivät Miriam Schroer ja Christopher Cohrs.

Kävi ilmi, että kaikki järjestöt oli perustettu 1982, osittain aseiden kilpavarustelun uhan myötä, mutta järjestöt olivat menneet toiminnassaan melko eri suuntiin. Amerikkalainen PsySR on selvästi suurin järjestö. Sillä on vahvat siteet myös APA:iin ja se pyrkii myös vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekoon Washingtonissa. Forum Friedenpsychologie on vuorostaan panostanut rauhanpsykologiseen tutkimukseen.

Psychologists for Social Responsibility:n kotisivu:

http://www.psysr.org/

Forum Friedenpsychologie:n kotisivu:

http://www.friedenspsychologie.de/

Kansainvälisen verkoston yhteistyönä olisi mm. tarkoitus järjestää IntPSR-päivä kansinvälisen psykologian kongressin yhteydessä Berliinissä ensi kesänä. Yhteistyö on kuitenkin edelleen muotoutumassa.